Cottknott...

...haha ja, det kallas han för ibland lilla Cartouche =)
Hoppade Cartouche lite idag.
Uppvärmningen till vänster och den fullständiga banan till höger.

Tävlingsresultat!

Tävlade ju i Perstorp igår.
Det gick bra! Ett litet skitpet på sista hindret i omh like always.
Men fin var hon!
Andra klassen var vi 0+0 i, men eftersom jag styrde mot fel hinder och kom på det i sista sekund så fick vi en ganska dålig tid. Slutade på 22,14(?) tror jag. Hade lätt kunnat rida på 17 sek om jag inte hade tagit så stora svängar och dessutom ridit mot fel hinder! Well well, det viktigaste är ju att hästen är fin.
Idag var det en som provred Piggan, men eftersom hon var för stor för henne så tackade dem nej. Men det gjorde inget, för jag vill verkligen INTE sälja min älskling. Så idag tog vi bort annonsen. Hon löshoppar ju 135 och hon är bara 136 i manken. Hon hoppar 125 cm under ryttare som om det vore 40 cm. Så varför sälja ett framtidshopp? Jo, jag tänkte nog lite galet där när jag bestämde mig för att sälja henne. Efter provridningen så la Piggan sitt huvud i min famn och andades sådär mysigt. Jag kelade med henne en stund innan jag släpte ut henne i hagen igen.
Medans mamma släppte ut henne och mockade så putsade jag sakerna som jag använt idag. Träns, sadel, sadelgjord och grimman. Benskydden borstade jag av.
Detta red jag med idag:
Henri de rivel Petra
Dyon WC modell Fancy
Gråa Veredus Carabon gel både bak och fram.

Klippning?

Piggan måste nog snart klippas igen, eller, hon måste klippas nu :)
Men hur ska jag klippa henne? Ska jag helklippa henne eller ska jag spara delar av huvudet och benen?
Cotten måste också klippas. Men för honom gäller nog halvklippning.
Vilket tycker ni är snyggast?

Dagens ridpass

Idag red jag bara Piggan eftersom jag har bestämt mig att bara rida Cotten på banan 4 dagar i veckan och rida ut 1. Anledningen till det är att Cotten bara är 4 år, och då anser jag att det är betydligt bättre om jag rider honom mindre gånger och istället rider honom ordentligt. Det är bättre att göra något riktigt bra ibland istället för att göra något halvbra ofta. Speciellt när det gäller unghästar! Dessutom måste ju Cotten vila minst 2 dagar i veckan eftersom han är så pass ung.
Hur som helst.
Jag red Piggan på banan. Jag tränade mycket på övergångar, halt, backningar, fram och bakdelsvändningar, och lite skänkelvikning i skritt. Jag gjorde några galoppombyten också. Hon kändes ganska fin, men protesterade lite ibland. Jag red också utan stigbyglar ibland, både i trav och galopp. I traven tränade jag också på att rida lätt utan stigbygar och även i galoppen. Det gick bra, jag har ju redan ganska bra balands. Jag behöver nog bli lite starkare i benen när jag ska rida lätt utan stigbyglar, men det får vi ta som det kommer. Det är bara att rida på :)
Du är mitt allt älskling





RSS 2.0