Min tid med Little Dream

Våren 09 fick jag hem denna underbara tjej. Då var hon endast 6 år och grundriden. Veckan därpå började jag hoppträna. Två veckor senare startade vi vår första tävling. En klubbhoppning, vi hoppade 60 och 70 cm. Vart felfri i båda. Piggan var väldigt duktig. När jag fick hem henne var hon rätt tjock, hon hade ju ingen ryttare hos sin förra ägare, eftersom hennes ryttare hade blivit får gammal för henne. Det tog ett tag innan jag fick henne i trim, och resultaten började bli bättre. Vi fortsatte träna, och tävlade upp till 80 cm den sommaren/hösten/vintern. Vintern -09 debuterade vi LB, med endast 4 fel. Vi fortsatte träna, och träna, och träna, debuterade reg tävling med en 6e placering. Debuterade även LA på börjes ponnycup med 4 fel. Piggan blev starkare och utvecklades mycket i huvudet också. Sommaren -10 debuterade vi nationell LA, och jag tycker att det gick super. Hon vägrade dock ut sig på 7nde hindret, men det var INGEN som var felfri. Vinnaren var en av sveriges bästa c-ponnyryttare och han vann med 4 fel... Idag är piggan en helt annan häst än vad hon var när vi fick hem henne, hon har utvecklats otroligt mycket. Vårt mål är att debutera medelsvår i år.

Ridhuset!

Tidsinställt inlägg...
Nu är jag i stallet, ska börja med att mocka och så, så det är färdigt.
Klockan 2 ska jag vara på Janneberg, ska hoppa lite då med nadja :)
Roligt! :D

Dagens Kändishäst!

Satt och tänkte på något roligt att skriva om, så kom jag på: Dagens Kändishäst? Det kan ju vara lite roligt och unikt att skriva om! Så varje dag ska jag skriva om en häst, och idag blir det...

*trumvirvel*


OKIDOKI!

Denna fantastiska häst är faktiskt en valack. Väldigt synd.
född 1996. Jodokus - Topas - Feurertanz I.
Vann sin första GP seger i Linköping 2005. Vann WC i Verona 2005 och 2007.
Vann lagguld i VM i Aachen 2006 och en individuell fjärdeplats. Lagguld i Em i Mannheim 2007 och tjuga individuellt.

2010-07-20 dog Okidoki.

"Okidoki är död

Valacken Okidoki, som haft stora framgångar med den holländska ryttaren Albert Zoer, dog i går till följd blodförgiftning.
Okidoki skadades vid Global Champions Tour-tävlingen i Cannes i juni i år. Okidoki hade behandlats för skadan och återhämtade sig väl men i går kväll inträffade komplikationer. Okidoki fördes till veterinärklinik där han avled, skriver ägarfamiljen i ett pressmeddelande. Han blev 14 år gammal."

Okidoki's ryttare var Albert Zoer.

Otrolig teknik

Otrolig galopp


Och otroligt vacker...


RIP OKIDOKI!

 


Little Dream

Jag verkligen älskar min häst. Hon är verkligen underbar.
Hon börjar bli så fin nu, både i muskulaturen och i formen. Hon bjuder på jättebra, och jag hoppas att hon ska hålla motivationen uppe nu under årets gång. Just nu får hon punktmassage och stretching varje dag. Och eftersom hon vaccinerades i förgår så har jag bara skrittat henne och travade idag. Nu när jag bara kan skritta (imorgon med) så rider jag mycket lösgörande övningar, tränar formen lite, övar på svängar osv. Sådant smått och gott som man alltid kan finslipa på!
På Tisdag blir det hoppträning för Emma Odervall, kommer bli superkul.
På Söndag ska jag troligt vis rida ner till ridhuset och rida där tillsammans med Rebecka.
Jag bjuder på några bilder på Piggan, sorry för usel kvalité!
SÅ SÖT ÄR DU PIGGAN

RSS 2.0