Idag

Idag började jag med att hämta Bambie i hagen. Då stod piggan och solade.
När jag hade fixat klart Bambie, skrittade jag en bit på asfalten som framskrittning. Sedan när jag kom tillbaka till paddocken så skrittade jag en stund, jag testade och rida på halsförlängare eftersom det var längesedan jag gjorde det, och jag tyckte att han skulle behöva det. Jag skrittade en stund på ridbanan, sen travade jag honom på volten. Vi hade även lagt upp 3 bommar på medellinjen.

Han gick väldigt fint och mjukt, men det var inte så mycket power i steget. Det måste jag öva på. Han nästan släpade hovarna i marken, liksom om han inte orkade. Men det ska jag absolut jobba mer med.

Jag tänkte även berätta lite om vad jag hade tänkt mig nu några månader frammåt.

Mars: Under hela mars ska jag rida honom mycket på volter, få honom mjukare och smidigare. Jag ska inte tävla under mars, kanske en liten pay and jump som jag isåfall ska hoppa en liten klass. Under Mars-Juli ska vi inte hoppa några högre klasser. Vi ska börja om lite på nytt. Jag ska bygga upp hans styrka och balands, och få honom (som sagt) mer smidig och mjuk.

Nytt projekt!

Under cirka ett år skall jag nu börja träna ett ridsätt där hästen ska ridas efter kommandon. Detta ska göra hästen känsligare för skänkeln och bli mer lyhörd. I början ska jag rida på detta sätt cirka en dag i veckan, och sedan bygger jag på det. Jag hoppas att detta kan ge någonting och att hästen kommer lära sig kommandon.
När jag rider kommer jag även använda en valig hoppsadel och en grimma med 2 grimskaft. Alltså inget bett. Detta är för att hästen ska bli friare. Vid vissa tillfällen ska jag även rida utan sadel. Hästen är van vid att ridas utan sadel och träns, så just den delen kommer inte bli några problem. Jag red honom lite på detta sättet idag, vilket gick riktigt bra. Jag ska även få hästen mer avslappnad och lugn, eftersom han är fullblod blir han väldigt uppspelt ibland. Speciellt när jag rider på ängar och galoppera på stora öppna fält. Jag kommer att lägga ut bilder och filmer från dessa träningar, och jag kommer även lägga ut tips och idéer.

Hoppas ni fortsätter läsa min blogg och vill följa min väg till eliten.
Kram
Olivia

RSS 2.0