Lite bra filmer för de som kan Engelska :)

Här är 2 filmer från en Clinik med Lucinda Green :)


Länk:  FILM 1

http://horseandcountry.tv/episode/lucinda-green-clinic-episode-1

FILM 2:

http://horseandcountry.tv/episode/lucinda-green-clinic-episode-2

Ridning idag.

Idag har jag 3 hästar att rida. Eftersom mamma inte hade bilden hemma fick jag cykla till stallet. Det är 6 km dit, men det ger ju bara lite extra motion :) Nästan hela vägen till stallet är rak, altså inte så mycket backar. Jag red Gambler, Linas häst. Hon red först. När jag satt mig upp på honom var han VÄLDIGT spänd, men det släppte i slutet. Jag gillar inte att rida i pessoabett, men jag hade inget val eftersom gambler har ett pessoabett på sig. Snart ska jag till mina hästar också och rida ut!

Träning

Nu ska jag börja träna för bättre ridning!
Jag kommer träna varannan dag ungefär.
Jag kommer lägga ut tips och bilder :)
Såhär kommer jag träna:

Period 1 (Ca en månad)
10 situps
10 armhävningar
1-2 km jogging
10 "armvikningar"

Efter: Stretching

Dressyrtips!

Jag ska nu börja tävla dressyr igen, har startat några dressyrklasser, men har inte riktigt haft ett "intresse" för dressyr-förrens jag vann min och min häst's första dressyrtävling. I början tävlade jag på ridskolans hästar i dressyr, men eftersom det aldrig gick riktigt bra på deras tävlingar tyckte jag det var tråkigt. När jag sedan gick över till egen häst, och dessutom vann vår första och ensålänge sista dressyrtävling, då fick jag upp ett intresse för dressyr.

Här kommer lite tips på hur du ska göra för att få högre poäng i dressyr.

1. Nogranna vägar är A & O i dressyren. Jag Vann på mina nogranna vägar, min häst var spänd för att han aldrig hade blivit riden i det ridhuset. Om du ska tex göra en snett igenom, var nogrann! Det kan rädda dig om din häst är spänd. Du får iallafall godkänt om du rider någranna vägar, och heldre godkänd än ej godkänd vill man ju vara!

2. Räta upp dig. Allt för många tittar ner på hästens nacke, och då lutar man automatiskt lite fram, det ger en dålig sits, och då får du garanterat avdrag på poäng. Sätt dig upp i sadeln och sträck på ryggen, då får du genast en bättre sits.

3. När du gör en halt ska inte hästen dra imot, öva väldigt mycket på övergångar osv hemma, öva mycket på halter så hästen gör en korrekt halt!

Jag har inte fler tips idag, men det kommer fler när jag har kommit på flera!

RSS 2.0