Lite inaktiv igen...

Nu har jag vart lite inaktiv igen, inte bra.
Ska blogga mer nu :)

Igår red jag cavaletti jag i snön, gick bra.

Idag ska jag kanske bära ner dom vanliga hinderstöden ner, men dom är så tunga, så får se vad jag gör.
Isåfall ska jag sätta upp en oxer :) Kommer nog gå superbra. Mina hästar vägrar ju aldrig, hihi :P Det är bra att ha hästar som är ärliga på hindrerna och som aldrig vägrar!

svar

Han är ponny tills året är över, kommer inte kunna mätas ner till ponny nästa år eftersom han är riktigt stor- 156 cm.
Jag är inte över 18, därför kan jag fortfarande tävla upp till internat hoppning.
Jag är 18 om 5 år :)
Man kan tävla upp till nationellt med ponny när man är över 18, men i avd B

Köpa bett!

Idag ska jag åka och köpa ett kimblewick bett och ett pelhambett, men vet inte än ifall jag ska köpa ett pelhambett med syntet ( det var ett sånt bett som gick sönder när jag red, så vet inte om jag vågar lita på bettet igen) eller om jag ska köpa ett med gummi. Är rädd för att Bambie kommer bita sönder gummit på pelhambettet eftersom han har bitit sönder ett tvådelat vanligt gummibett. Så Vad tycker ni?
Köpa pelhambett med gummi, syntet eller bara ett vanligt pelham?


Dagens ridning

Idag red jag båda hästarna på ängen.
Jag kunde inte hålla det som jag skrev om att jag skulle skritta och trava, piggan hade en stor överskottsenergi.
Så henne galopperade jag rätt mycket.

Bambie red jag mycket övergångar med, ställde till höger och vänster, ökade, samlade, ökade, samlade osv.
Han gick ganska bra.


Bambie i hagen förra vintern

Dagens planering

Idag hade jag tänkt att Piggan ska gå lite lugnt, eftersom hon är nog rätt trött nu efter mer en en veckas hårt arbete. Känner att hennes muskler behöver vila och återhämta sig lite. Ska nog rida på ängen med henne idag igen. Ska skritta i ca en kvart och sedan trava av henne lite i 5 minuter, bara för att hon ska mjukas upp lite. Sedan så ska jag skritta av henne i en kvart igen. Kommer nog öva mycket på halter, backningar, ställa till höger och vänster, skänkelvikning, fram och bakdelsvändningar. En del smidighetsövningar med andra ord.

Bambie ska gå hårdare i dag. Han gick ju väldigt, väldigt bra igår, men han är lite stark, så ska öva mycket lösgörande övningar. Fram och bakdelsövningar, ställa till höger och vänster, öka, ta tillbaka, öka, ta tillbaka osv. Även mycket halter och övergångar ska Bambie göra idag hade jag tänkt. Jag ska rida honom på Pessoabettet, eftersom han är väldigt väldigt starkt på ett tvådelat bett efter man galopperat. Han sticker gärna iväg lite med ett tvådelat bett. Pessoabettet är inget bett jag ska fortsätta rida på, har bara ridit honom på det 3 gånger. Han har ridits på pelhambett några gånger, det är ett bett som jag gillar väldigt mycket. Ska köpa hem ett nytt pelhambett, eftersom det gick sönder under en olycka med Bambie. Tror jag har skrivit om detta innan i bloggen.

Bett som jag ska köpa hem:
Pelhambett
Kimbelwickbett
D-ringar bett
Bett Pee Wee

Ska även köpa en träns som håller fast bettet lite bättre, så bettet ligger mer stilla i munnen.
RAMBO® MICKLEM MULTIBRIDLE heter det tränset jag skriver om.

Underbara, Underbara Hästar!

Idag red jag båda hästarna på ängen. Började med Piggan.

Skrittade fram ca 10 min, sedan började jag trava lite smått. Ställde henne mycket, avsaktningar, halter, volter, osv. Övade också på att driva, ta tillbaka, driva, ta tillbaka osv. Galopperade på lite i slutet. Hon var iallafall jätteduktig!

Bambie:
Övade mycket övergångar, och i början ville han inte stå still i halterna, så övade på det. Han fick stå helt still i 10 sek innan jag blev nöjd. Skrittade 10 min, sedan travade jag läääääänge. Han gick sjukt bra, var svårt att sluta rida honom. Verkligen underbar var han! Sedan så galopperade jag ganska mycket, ökade, tog tillbaka, ökade, tog tillbaka och så fortsatte jag så.

Red båda hästarna ca 1 timme, verkligen sjukt nöjd med dagen!

Lite problemhjälp.


Bockande hästar.
Har du en häst som gärna bockar när det inte passar hästen?
Kanske en häst som bockar efter hinder, i skogen, när du kräver något av hästen, eller en häst som bockar bara för att?

Det första som gäller är såklart att sitta kvar.
När du känner att hästen ska bocka, försök få upp huvudet på hästen då, det går inte att bocka med huvudet uppe. Prova själv, ställ dig på alla fyra, kasta upp benen med huvudet som att du skulle slå kullebytta. Prova samma sak, men håll ditt huvud högt. Det är nästan omöjligt att få upp benen med huvudet uppe - nåja, nästan iallafall. En till sak du kan prova när din häst försöker bocka är att ge den signaler. Om hästen bockar ska du driva den framåt, - svårare att bocka om du driver den framåt.

Hoppas ni har fått lite tips och ideér.
Har du problem med någonting?
Skriv dina problem i kommentarrutan så svarar jag på dom!

Ursäkta den fula bilden, haha, jag kan verkligen inte rita i photoshop, nåja, det får duga.

Sagt är gjort.

Jag har nu gjort en ny banner, fin va? :)

Ang. min banner

Känner att min banner börjar bli väldigt gammal, mina hästar har utvecklats väldigt mycket sedan den gjorden, bilderna på Bambie är från 08a, därimot är bilderna på piggan från våren -10, men jag tycker att hon har utvecklats på tok för mycket för att ha kvar den bannern, så jag ska sätta fart och göra en ny nu! :)

Nu ska jag ta tag i bloggen igen :)

Ja, nu ska jag ta tag i bloggen igen. Ska börja med att berätta lite om hur det går med hästarna, och hur mina planer ser ut.

Jo, jag kan börja med att berätta att jag ska sälja båda mina hästar, sorgligt nog. Piggan är för liten, snart iallafall, bambie är för liten för att jag ska kunna satsa på honom i högre klasser, och eftersom jag snart fyller 16 år så hinner jag inte köpa en ny ponny. Får ju bara tävla internationellt i 2 år till. Tar ju ett år att lära känna ponnyerna riktigt, sedan så hinner jag inte komma upp i internationella klasser med en D-ponny innan min ålder blir för hög för att tävla internationellt. Såvidare jag inte köper en ponny för flera hundra tusen kr som redan är på den nivån. Nej, jag känner att jag vill köpa en stor häst som jag kan utbilda och klättra upp i klasserna tillsammans med. Så jag ska försöka hitta en stor häst, ca 170 cm hög som är mellan 4-8 år gammal, som gärna har tävlat iallafall 110 cm. Jag vill ha en snygg häst, med mycket muskler, med stor galopp, bra hoppteknik och gärna bra stam. Självklart ska hästen ha kapacitet. Så det blir bara att kolla igenom massvis med annonser, och provrida dom hästarna som passar mina önskemål.

Det kommer en familj från göteborg som ska kolla på Piggan på torsdag, de verkar vara en väldigt bra och jordnära familj, som jag tror skulle kunna trivas med Piggan.

Sedan kommer den en från falkenberg tror jag det var, som ska kolla på bambie någon gång under jullovet.
Matilda heter hon som ska kolla på honom, verkar som att hon har det perfekta hemmet för lilla Bambie.

Avslutar med en fin bild på Bambie och en fin bild på Piggan från våren - 10 :)




RSS 2.0